15/3/15

Tot i les baixes, el Sallent troba moltes facilitats a Figueres.

C.W. Figueres 4 -C.N. Sallent 18
Lliga Catalana 1ª Divisió Femenina
Crónica: Mariano Puerta     Foto: Simón Noguera

Dilluns, semblava que la visita al cuer havia de ser fàcil. Divendres, amb les baixes de Muns, Boixader i Puiggrós, el partit tenia un pronòstic una mica més incert. Dissabte, a tres quarts de vuit del vespre, quan ja s'havia jugat el primer període, el partit tornava a semblar fàcil. Un equip que concedeix dotze superioritats i tres penals té poques possibilitats de guanyar. Si, a sobre, a la porteria no tenen una jugadora de garanties, les possibilitats es redueixen encara més.

El Sallent va començar el partit com una piconadora, totes les pilotes que anaven entre els tres pals acabaven a la xarxa. Tres gols de l'esquerrana Casasayas, un en superioritat de Flores i un altre de Toribio aprofitant un penal comés sobre Puerta deixaven al marcador un zero a cinc prou eloqüent a la fi del primer període.

Al segon període, Cuxart es va entonar una mica i va començar a aturar algunes pilotes. Llavors van ser les seves companyes les que van boicotejar la seva feina. Vuit vegades es van quedar amb una jugadora menys durant aquest període. Circumstància que podia haver aprofitat el Sallent per aconseguir una golejada d'escàndol, però les bagenques semblaven més interessades en millorar els seus números. Tot i així, Flores en dos cops i César van  aprofitar  tres de les superioritats. Martínez també va afegir el seu gol. Acabava el segon període amb un Sallent relaxat i un Figueres impotent que feien presagiar una victòria tranquil·la però no aclaparadora.

Els presagis es van confirmar al tercer període. Un xut llunyà de Martínez, un penat comés sobre Puerta i anotat per Noguera, un gol en superioritat de Peirón, un gol en contraatac de Toribio... el partit fluïa plàcidament per al Sallent mentre el Figueres gairebé no oferia resistència.

A l'inici del darrer quart, després de dues aturades de la gran de les Peirón, arribava el segon gol de la petita. Que no hi hagués igualtat al marcador no vol dir que no hagués tensió a l'aigua. Després una recuperació del Figueres, els àrbitres van aturar el joc per una petita picabaralla. Amb les exclusions de César per la part bagenca i Baena per l'empordanesa, el Figueres va tenir un atac de cinc contra cinc que es va resoldre amb recuperació de la pilota per part del Sallent. Orós va aturar el contraatac en falta. La seva exclusió va permetre el Sallent iniciar l'atac amb dues jugadores de més. Aquesta situació la va aprofitat Martínez per anotar el seu tercer gol. López anotava des de mig camp. Puerta provocava el tercer penal i, aquest cop, era ella l'encarregada d'anotar-lo. César aprofitava l'enèssima superioritat per marcar i, a l'últim suspir, Núria Font marcava i permetia al Figueres sortir de l'aigua amb un somriure malgrat la clara derrota.

WP Figueres: 1 Cuxart (aturades: 7) , 2 Garriga, 3 Baena, 4 Pons, 5 M. Orós, 6 H. Font, 7 C. Orós, 8 Carrasco, 9 Nierga, 10 N. Font (1), 11 Aguilera (2), 12 Segura (1) i 13 Congost.
2/6 Gols en superioritat.
1/1 Gols de penal.
2 Eliminats.
CN Sallent: 1 J. Peirón (aturades: 7), 3 A. Casasayas (3), 4 A. Martínez (3), 5 A. Toribio (2), 6 C. Puerta (1), 7 L. Flores (3), 8 E. Noguera (1), 9 C. López (1), 10 A. César (2) i 12 I. Peirón (2).
7/12 Gols en superioritat.
3/3 Gols de penal.

Parcials:  (0 - 5) (2 - 4) (1 - 4) (1 - 5)