8/3/15

El Sallent trenca el partit al final del segon quart.

C.N. Sallent 15 - C.N. Catalunya 7
Lliga Catalana 1ª Divisió Femenina
Crónica: Mariano Puerta       Foto: Simón Noguera

Les estadístiques no sempre ho expliquen tot, però, de vegades, són prou explícites. El Sallent va anotar 15 de les 28 vegades que va xutar a porteria. El  Catalunya va xutar un cop més, i només va anotar 7 gols. Fins i tot va llençar al pal els dos penals dels que va disposar.Quan la diferència en l'efectivitat és tan gran, qualsevol altre aspecte del joc passa a ser secundari. D'aquesta manera, el jove Sallent (amb vuit jugadores cadets) no va tenir problemes per guanyar un encara més jove Catalunya (amb quatre jugadores infantils de primer anys).

El partit va començar de manera plàcida per al Sallent. Tot i malbaratar un penal, va aprofitar les dues primeres superioritats i es va avançar fins al quatre a un gairebé sense esforç. Les rendes aconseguides fàcilment tenen l'efecte secundari de relaxar l'equip que va per devant. Poc abans de la fi del primer període, Olivé apropava el seu equip fins al quatre a dos.

El segon quart va començar amb un intercanvi de gols que afavoria les locals però que no rematava el partit. Fins que una contra culminada per Muns va semblar trencar la resistència del Catalunya. Era el set a quatre i, menys d'un minut després, Peirón aprofitava el desconcert i una inferioritat de les visitants per acabar la primera meitat amb un vuit a quatre prou eloqüent.

Que la resistència del Catalunya havia quedat anorreada, va quedar palès al tercer període. El gols de Puerta, Muns, Martínez i Casasayas no van tenir cap resposta per part de les visitants que van fallar al tercer quart un dels dos penals que vanxutar i malbaratar durant el partit.

Amb el partit totalment decidit, el Jordi López va retirar les jugadores més experimentades i va deixar a l'aigua les vuit cadets. Uns minuts de joc que les joves jugadores havien d'aprofitar per aprendre a prendre decisions. Una aptitud que costa molt més d'adquirir als entrenaments que a la competició. Van arriscar poc i no van fallar gaire.

Sallent: 1 J. Peirón (aturades: 3) , 2 L. Flores, 3 J. Boixader, 4 A. Martínez (1), 5 A. Toribio (1), 6 C. Puerta (2), 7 A. Casasayas (1), 8 I. Ortiz, 9 L. Muns (6), 10 A. César (1), 11 C. López (1), 12 I. Peirón (2), 13 L. Puiggrós (aturades: 4) 4/5 Gols en superioritat.
1/2 Gols de penal.

Catalunya: 1 A. Pascual (aturades: 3) , 2 M. Castellà (1), 3 C. Serrano (1), 4 E. Pelagio (2), 5 , 6 V. Climent (1), 7 N. Poch, 8 N. Vidondo, 9 M. Sirvent (1), 10 B. Vázquez, 11 , 12 A. Olivé (1), 13 M. Ferrer (aturades: 3) ,
3/7 Gols en superioritat.
0/2 Gols de penal.

Parcials:  (4 - 2) (4 - 2) (4 - 0) (3 - 3)