11/4/15

El Sallent renuncia a la fase d´ascens

Article d´opinió personal.

Al final s´ha confirmat allò que tots ens temien a mesura que anaven avançant el dies i s´havia de formalitzar la inscripció per poder jugar la fase d´ascens. Tot i que en un inici es va arribar a un acord amb el club que consistia en que el club pagava els drets federatius d´inscripció de l´equip ( 500€ ) i els jugadors es pagaven les seves fitxes federatives ( 50€  per cap ), una trucada per part d´un responsable federatiu anunciant que les despeses arbitrals s´havian de pagar entre els 3 clubs catalans, ( 400€ cadascun ), que participan a la fase que tindrà lloc els pròxims 1,2 i 3 de Maig a la piscina del A.E.S.E, ha fet  s´hagi pres la decisió de renunciar a la defensa de les opcions guanyades esportivament, això si, per la renuncia ja sabuda del C.N. Mataró B.

El muntant de fer una fase d´ascens ascendeix a ( 500€ + 750 € ( 15 fitxes, 13 jugadors + entrenador i delegat ) + 400 = 1650€. Menjars, desplaçament i parking apart. Recordem que la zona d´Hospitalet on esta ubicada la piscina es una zona difícil per aparcar i tots aquests conceptes extres també corrien com a despeses pels jugadors. No se els que els hi costarà als altres clubs vinguts d´altres comunitats autònomes i que com tots sabem, molts d´ells disposen de subvencions per cobrir aquests events. A més de que ells no pagan res d´aquestes despeses arbitrals compartides.

Aquesta decisió salomònica presa ja fa temps enrere per la Federació Catalana sembla justa a priori, però no ho es tant. L´oganitzador, AESE, té la posibilitat de buscar patrocinis, ingressos atípics, etc en disputar la competició durant 3 dies a les seves instal-lacions, els altres dos, no. Fet que em sembla molt licit i correcte, al cap i a la fi, l´AESE s´ha guanyat el dret a fer-ho com a millor equip de la temporada i campió de la primera divisió catalana.

Suposo que la primera pregunta es clara, com es que voliam fer una fase d´ascens a  jugar en divisió nacional que exigeix d´una forta despesa en desplaçaments, Màlaga, Elx, Sevillà, Madrid, València, Bilbao, etc?. Doncs somniar es gratis, queden força mesos per plantejar el tema i veure possibles solucions tot esperant que es solucioni la convulsa situació que viu actualment la secció, desprès de la sortida de l´anterior president, Joan Escaler. Cal recordar que fins no fa tant, l´equip era un assidu a les competicions nacionals.

Un altre pregunta que en ve al cap es, perquè no s´ha tingut una previsió veien que l´equip tenia moltes posibilitats, en forma d´ingressos, patrocinis, etc, que purguessin sufragar aquestes despeses?. Doncs es evident que ningú s´ha mogut i els diners ningú els portarà a la porta de casa.

Al final, el que queda es que l´equip no tindrà la posibilitat de defensar les seves opcions per una diferencia de 400€ i que la sensació que queda es que es competeix per diversió i sense cap aspiració.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Des de la junta directiva de l’A.S.C.F., ens fem ressó del seu article d’opinió i ens permetem respondre els interrogants que vostè planteja en el mateix.

En primer lloc creiem que fer servir el adjectiu “convulsa” per definir la situació de la secció després de la sortida del Sr. Escaler ens sembla un xic exagerat tenint en compte que els equips segueixen jugant i entrenant sense problema i el club segueix atenent totes les despeses que això comporta.

Referent a la següent qüestió que l’inquieta i que fa referència a la fase d’ascens, sàpiga que ja al començament de temporada ja es va desestimar l’ascens a la categoria superior i els motius son senzillament econòmics. La promoció si que es podia jugar però sempre tenint en compte que l’ascens no es faria.

El nostre club no pot de cap manera assumir la despesa d’aquesta magnitud i si li serveix de referència i com que vostè potser desconeix aquestes dades, li direm que la temporada que l’equip va estar en una categoria nacional, el muntant de la despesa va ser de 34.000 €, amb la qual cosa creiem que queda tot dit. Si a vostè li sembla que hi ha algun espònsor disposat a costejar aquestes quantitats seria interessant que ens ho comuniqués.
No se si s’ha adonat de que la nostra associació es una entitat petita amb unes instal•lacions que per la seva antiguitat i mancances, requereixen una atenció de manteniment i reparacions constants amb la qual cosa els pocs ingressos dels que disposem es reparteixen el més equitativament possible entre aquesta problemàtica que tenim i la resta de seccions (a part del waterpolo n’hi ha d’altres) que composen el nostre club.

Esperant haver respost satisfactòriament tots els seus dubtes, restem a la seva disposició.

Atentament,


Junta directiva de l’A.S.C.F.

Mariano Puerta Len ha dit...

Al final, les fases són a Saragossa. No s'haurien d'haver pagat arbitratges, però sí desplaçaments. El caos federatiu tampoc ajuda.