16/3/14

El Sallent ofegat per la defensa del Mediterrani.

C.N. Sallent 2 –  C.E. Mediterrani 31.
Lliga Catalana Cadet Femení
Crónica: Mariano Puerta

El Mediterrani defensa en “kàrate-press”, aquella filosofia que l'Aito García Reneses va introduir al bàsquet. Consisteix, bàsicament, en estar molt a sobre de l'atacant i en posar moltes mans. Al waterpolo no existeix, com al bàsquet, l'eliminació per faltes normals, per tant una defensa agressiva però no violenta no rep una penalització excessiva. Les noies del Mediterrani estaven sempre a sobre de la seva atacant i ficaven moltes mans. De vegades recuperaven la pilota sense fer falta i llençaven contraatacs imparables. De vegades feien falta però l'àrbitre no la veia i llençaven contraatacs imparables. De de vegades l'àrbitre assenyalava falta i l'atacant es veu uns segons amb la pilota lliure de marcatge, però no veia cap passada fàcil a cap company, la porteria estava molt lluny i s'acabava el temps de possessió, situació que aprofitava el Mediterrani per llençar contraatacs imparables. 

El Sallent s'anava sumint en la impotència, l'afició local es queixava del joc del Mediterrani i reclamava de les bagenques una agressivitat similar. Però això no és fàcil. Has d'arribar abans que l'atacant, si no, les faltes es converteixen en exclusions. Al Sallent li'n van xiular set, mentre que al Mediterrani només li van assenyalar sis, i una d'elles va ser per no deixar treure una falta, circumstància que dóna una bona prova de la intensitat de la defensa de les barcelonines.
Un gol de Puerta de falta directa al primer quart i un altre de César en superioritat numèrica al darrer van ser el magre botí obtingut per les noies dirigides aquesta vegada per Jordi López.

Parcials: 1 – 8, 0 – 6, 0 -10 i 1 – 7.
Sallent: Puiggrós, González, Boixader, Baró, Toribio, Puerta (1), Flores, Noguera, López, César (1), Pino, Peirón i Cruz.

Mediterrani: Fuertes, Figueroa, Diaz (3), García(1), Vilanova(2), Guset(9), Carrasco (1), Ximenes, Pascual (5), Hidalgo (1), Aznar (9)

Àrbitres: Gómez i Izquierdo, que van assenyalar 7 exclusions i 4 penals al Sallent per 6 exclusions i 2 penals al Mediterrani.