La impotència en atac provoca el desànim en defensa

C.N. Sant Feliu 16 -C.N. Sallent 4
Lliga Catalana Cadet Femení
Crónica: Mariano Puerta

És impossible fer una defensa perfecta durant els 32 minuts que dura un partit. El Sallent va començar defensant bé, concedint poques oportunitats al Sant Feliu. Una pèrdua de pilota al mig del camp, una ajuda en defensa que no arriba, una passada que arriba massa fàcil a la boia... Petits errors amb els que has de comptar, ocasions que saps que el rival aprofitarà. O no, perquè el rival també falla i llença moltes pilotes al pal, o perquè la Laia Puiggrós ha començat a fer seva la porteria i atura una contra que pensaves que acabaria en gol i recupera una pilota que la boia rival ha deixat escapar una mica.

Acaba el primer quart, mires al marcador i veus que el Sant Feliu, un rival teòricament molt superior, només t'ha fet tres gols. Penses que millorant una mica en atac podràs disputar el partit. Però no hi ha manera. Un altre contraatac, dos canvis defensius que arriben tard i el marcador s'enfila fins al 6-0. A l'altre porteria sembla que hi ha una paret. Una paret on la Carla López troba una escletxa en una jugada en superioritat. Gairebé catorze minuts van trigar a marcar el primer gol, 6 a 1. Una contra del Santfe per acabar el segon quart amb un 7 a 1.

Mentre canvies de banda, veus que només t'han fet set gols, que estàs defensant bé. Però ja no penses que puguis millorar l'atac. En algun moment de l'inici del tercer quart, la teva ment fa clic i perds la fe. Quan falles l'enèsima passada, quan tornes a esgotar la possessió sense xutar, quan et xiulen falta en atac perquè no pots desempallegar-te de la teva defensora... ja no tornes a defensar, ja no recuperes la posició a les defenses en inferioritat, ja no surts a l'atacant que amenaça el xut des de lluny. La paret que trobes en atac et fa abaixar els braços en defensa. En un quart et fan set gols, tants com t'havien fet als dos primers, acaba 14 a 1.

Quan comença l'últim quart recuperes l'esperit i defenses bé, però en atac xutes al pal, esgotes la possessió i has de llençar com pots, fins i tot malbarates un contraatac xutant al pal. Et tornes a desinflar i et fan tres gols en un minut aprofitant-ho. El Sant Feliu aprofita el 16 a 1 per donar minuts a les jugadores menys habituals. Ja no et sents inferior. La Clara Puerta marca de falta directa. L'Ainhoa César aprofita una pilota que ha tornat el pal. L'Íngrid Peirón culmina una superioritat amb una vaselina. El partit acaba 16 a 4. Pot ser no podies guanyar el partit, però perdre la fe en la defensa ha convertit una derrota en una pallissa.

Fitxa tècnica.
C.N. Sant Feliu: Fernández, Roviralta, Mena (1), Torcal, Sánchez (1), N. Contreras (6), Piera (2), Manchego, Ruiz, Dalmases (6), Carcereny i L. Contreras.

C.N.Sallent: Puiggrós, González, Boixader, Baró, Toribio, Puerta (1), Flores, Noguera, López (1), César (1), Pino i Peirón (1).

Àrbitres: Tarriño i Marc, que van assenyalar 10 exclusions al Sant Feliu per quatre exclusions al Sallent.