Les franctiradores guanyen les sapadores

C.N. Sallent 7 -G.E.i.E.G 11
Campionat d´Espanya 2ª Divisió 2ª Fase (5-8)
Crónica : Mariano Puerta

El Sallent i el GEiEG s'han enfrontat per tercer cop aquesta temporada. I per tercer cop ha guanyat el GEiEG. El Sallent ha presentat un equip format per set cadets, dos juvenils i una jugadora en edat sènior. El del GEiEG estava format per dos infantils, tres cadets, dos juvenils i quatre sèniors.

La major experiència de les gironines ha resultat, al final, decisiva. Els dos equips presentaven sistemes ofensius totalment diferents, mentre el Sallent intentava fer arribar la pilota a la boia gairebé sempre, el GEiEG preferia apostar els seus atacs als llançaments llunyans. El Sallent ha acabat pagant el major desgast físic que suposa la primera opció i no ha sabut aprofitar les superioritats.

L'equip gironí ha agafat ràpidament un avantatge de dos gols gràcies a sengles llançaments de Gacen. El Sallent, però, ha sabut igualar el partit des de la boia amb un gol de Muns i un penal provocat per la mateixa Muns i transformat per Requena. Quan faltava un minut per a la fi del primer període, el Sallent ha disposat d'una superioritat per avançar-se, però l'han esgotat sense llençar a porteria davant de la desesperació de Galobart, que avui dirigia l'equip.

Al primer minut del segon quart, César, de vaselina, a posat el seu equip per davant per primer cop. Avantatge que només ha durat una jugada, doncs Gacen ha tornat a marcar des de lluny i Brugués ha fet servir la mateixa arma per recuperar la iniciativa. López ha culminat un contraatac amb una vaselina per restaurar l'empat. El Sallent ha tingut ocasió d'escapolir-se al marcador, una superioritat que ha acabat amb la boia enfonsant la pilota, una altra superioritat que ha acabat amb la pilota a les mans de César que, sola però sense angle, ha xutat a les mans de la portera López; i una jugada en la que Muns s'ha guanyat la posició davant de la portera però, pressionada per la defensa ha xutat per sobre del travesser. Tres clares ocasions perdudes que han estat contestades per Gacen, un altre cop des de més enllà de cinc metres, per arribar a la mitja part amb un 4 – 5.

La igualtat ha continuat sent la tònica al tercer quart. El GEiEG esgotava les possessions sense trobar situacions de tir, mentre que el Sallent acabava els seus atacs a la boia on les ajudes defensives impedien a Muns anotar. La lluita de Muns, però, ha tingut premi quan, a l'equador del tercer quart, ha forçat un penal anotat, un altre cop per Requena, que xuta els penals com els futbolistes, enganyant al porter. Aquest empat ha estat el cant del cigne del Sallent. Una passada dolenta i dos gols en superioritat ha encarrilat el partit per al GEiEG. El signe del partit semblava canviar al darrer minut del tercer quart quan el GEiEG a xutat fora en una situació de dona de més i César ha marcat de falta directa a la següent jugada. Fins i tot, César ha tingut una darrera oportunitat per reduir la diferència a la mínima expressió, però el seu xut sobre la botzina ha anatr a les mans de López.

Una pèrdua de pilota de Requena al mig del camp, ha permès Basieras llançar un imparable contraatac. Semblava que el marcador ja no podia tombar, i menys encara desaprofitant dues superioritats o xutant al pal com ha fet Puerta després d'una recuperació de César. El GEiEG ha tornat a castigar la manca d'encert de les rivals marcant en un contraatac. Un darrer gol de Peirón hauria servir per maquillar la derrota, però Santos no ho ha permès marcant l'únic gol del seu equip des de la boia.

Parcials: 2-2, 2-3, 2-3 i 1-3
Sallent: J.Peirón, M.Pino, J.Boixader, A.César (2), L.Cruz, C.Puerta, L.Muns (1), M.Requena (2), C.López i I. Peirón (1).

GEiEG: E.Santos (2), C-.Molas, A.Saavedra, M.Brugada, C.Ibáñez, M.Gacen (5), L.Figueras, L.Basieras (2), E.Sudria (1), C.Brugues 1 i A.López.