7/5/17

Poca anotació sallentina en el derby.

C.N. Minorisa 6 - C.N. Sallent 3.
Lliga de Permanència 1à Divisió Catalana.

Arribava un dels partits més esperats, el derbi bagenc entre els màxims exponents dels waterpolo de la comarca i absent en els últims anys des de la desaparició del C.N. Manresa. L´ambient ideal, mitjans de comunicació, destacada assistència de aficionats al partit, moltes cares conegudes lligades al waterpolo actualment o en algun moment de la historia d´aquest esport al Bages, dos equips plens de companys, ex-companys, que algun moment han defensat els colors d´ambos sets i dos tècnics també amb molta historia al waterpolo local, no es podia demanar més hores d´ara, i seria una bona noticia que aquests duels es puguin repetir al llarg del temps.

Nervis, tensió continguda, concentració, era el que es respirava minuts abans de l´inici del partit. Tots dos equips coneixedors de la importància dels punts en joc i de que els molts entrenaments conjunts de la temporada i els resultats obtinguts fins aleshores no contaven per res. El partit no va defraudar, molta atenció defensiva, lluita, intensitat i dificultat per part de tots dos per anotar fent que a la fi del primer quart el resultat fos inusual en un partit de waterpolo, 0-0, amb cap dels dos equips sent capaç de sortejar les ben organitzades defenses, braços agressius i ben aixecats de tots dos equips, i fer arribar la pilota dintre de la porteria.

Va ser el Llançador local M.Bisbal qui va obrir la llauna sallentina en un llançament molt llunya i molt ben col-locat qui va sorprendre al porter sallentí J.Vila l´inici del segon quart. Els sallentins van intentar contrarestar el gol local i aquí es on van perdre una mica la bona col-locació. Els sallentins van perdre la paciència jugant alguns atacs de manera massa individual i fent una errada en el balanç defensiu que donava lloc al segon gol local de Enric. I amb els sallentins tocats, arribava el tercer de R.Ruiz també aprofitant un altre superioritat. El temps mort de J.López tornava a posar en ordre el set sallentí però ja amb un clar 3-0 en contra.

L´intercanvi de banquetes, el descans i les instruccions de J.López va anar be al set sallentí que va sortir decidit a tornar a tancar la seva porteria i buscar la porteria rival per retallar diferències, fet que va aprofitar X.Pelegrín per retallar tot i que el llançament exterior sallentí no trobava la manera de fer forat topant-se amb el porter o la ben organitzada defensa local i arribant al final del quart amb 3-1.

Els sallentins no van saber aprofitar la seva oportunitat de sortida per ficar la por al cos als manresans, M.Bisbal, novament en llançament, tornava a donar diferencia que ratificava cap a mig quart en un altre llançament amb errada de balanç defensiu dels sallentins per posar el 5-1 que practicament deixava el partit definit. S.Cabrera retallava a 2 del final i E.Casasayas i D.Holgado feien l´intercanvi final de gols a l´´ultim minut ja amb les defenses més relaxades.

Bon partit, amb poca anotació i molta atenció defensiva, que no deixa res decidit al grup, i més desprès de la victòria de l´Autonoma a Girona, i que deixa a sallentins i manresans amb les opcions intactes per l´inici de la segona volta, on els manresans han de jugar els seus 3 partits com a visitants, i els sallentins rebran a casa Autònoma i Minorisa havent de rendir visita a Girona. Sens dubte 3 jornades apassionants.

Arbitratge de J.J, Aymerich i J.Timblau ( també amb passat lligat a la comarca com entrenador ) que van xiular 6 exclusions locals per 10 sallentines. 3/10 en superioritat pels manresans i 0/6 dels sallentins.

Parcials: 0-0, 3-0, 0-1, 3-2.
C.N. Minorisa: I.Prieto, T.Sala, E.Casasayas (2), R.Ruiz (1), E.Martínez, O.Muns, J.Calatayud, M.Puerta, C.Talavera, M.Bisbal (3), K.Muñoz, G.Lafoz, A.Fernández.

C.N. Sallent: JX Pallarès, M.Manrique, D.Holgado (1), S.Cabrera (1), X.Ramos, A.Estany, X.Pelegrín (1), I.Ruiz, A.Montalà, A.Noguera, A.Holgado, R.Boixader, J.Vila.